Βιογραφικό


Κατάγομαι από τη Χίο, πατρίδα του Ομήρου, του Κοραή, του Ψυχάρη, του Σουρή, του Ροΐδη, του Συκουτρή και του Μουντέ. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1974, αλλά μεγάλωσα και γαλουχήθηκα στο ακριτικό  αυτό νησί του Αιγαίου.  Φοίτησα στο 7ο και 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου.

Σπούδασα στην Αθήνα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή,  στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, με κατεύθυνση Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Επίσης, είμαι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζοντας την προσπάθειά μου για τον εμπλουτισμό και τη διαθεματικότητα της εκπαίδευσής μου είμαι τελειόφοιτος φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Λέσβος), στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας.

Είμαι κάτοχος του αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού προγράμματος ¨Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων¨(Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Master Degree in Management of Education). Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα εξειδικεύει τους αποφοίτους του στην Παιδαγωγική επιστήμη και επιστημολογία, στην Κοινωνιολογία των οργανισμών, στην Ποιότητα και Διοίκηση των υπηρεσιών, στην  Καθοδήγηση των ομάδων εργασίας και διαχείριση των κρίσεων, στο Σχεδιασμό των εκπαιδευτικών μονάδων, διδακτική και σχολικά προγράμματα. Επίσης, στην Ποιότητα της ένταξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στην Κατασκευή του μαθησιακού περιβάλλοντος, στη Συστημική αξιολόγηση και στη Σχολική τεκμηρίωση, στις Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, στις Διδακτικές και Γνωστικές στρατηγικές, στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στην Πιστοποίηση των δεξιοτήτων,  στη Σχολική νομοθεσία και στο Νομικό σύστημα.

Έχω εργαστεί σε μεγάλους φροντιστηριακούς οργανισμούς για πολλά χρόνια έχοντας την εποπτεία και τη διοίκηση του φιλολογικού σχεδιασμού και διδασκαλίας, με έμφαση στη Θεωρητική Κατεύθυνση, συγγράφοντας ταυτόχρονα σχολικά βοηθήματα για τους μαθητές. Έχω συμμετάσχει σε επιτροπές  συγγραφής των θεμάτων προσομοίωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΟΕΦΕ.  Προετοιμάζω υποψηφίους για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τη βοήθεια και των απαραίτητων σχολικών βοηθημάτων που έχω συγγράψει και διανέμονται από τα βιβλιοπωλεία  ΣΑΒΒΑΛΑΣ.

Έχω διδάξει στο πρόγραμμα ΠΔΣ στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ελληνικού τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας, Λατινικών και Νεοελληνικής Γλώσσας. Ταυτόχρονα, δίδαξα Ιστορία, Κοινωνιολογία και Νεοελληνική Γλώσσα στο Ιδιωτικό ΤΕΕ  ΞΥΝΗ στη Γλυφάδα. Για δύο χρόνια ήμουν μέλος του ΚεΔΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξα με πρότυπο σύστημα διδασκαλίας σε Γυμνάσια και Δημοτικά της Αττικής την Αρχαία και Νεοελληνική Γλώσσα. Επίσης, έχω κάνει φιλολογική επιμέλεια σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές εργασίες.  Επιπρόσθετα, έχω διδάξει στο ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ στη Γλυφάδα Παιδαγωγικά και Ψυχολογία σε μεταλυκειακούς μαθητές

Τα τελευταία επτά χρόνια διδάσκω στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (Εκπαιδευτήριο  Παιδαγωγική Πρωτοπορία στη Βαρυμπόμπη, δημιούργημα δύο ιστορικών εκπαιδευτηρίων, της «Ελληνοαγγλικής Αγωγής» και των «Μοντεσσοριανών σχολείων», με παρουσία 50 χρόνων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης), εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες συγκερασμένες με παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας. Δίνω έμφαση στη γλωσσική διδασκαλία μεταλαμπαδεύοντας τη διαχρονικότητα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πνεύματος και ιστορίας. Εργάζομαι στοχεύοντας σε υψηλά γνωστικά αποτελέσματα για τη μετάβαση των μαθητών μου στο Λύκειο και την άρτια προετοιμασία τους στο γλωσσικό επίπεδο, τόσο στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα όσο και στη Νέα Ελληνική Γλώσσα.

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα